Xerox въвежда нова преса с матово мастило

Xerox пуска на пазара нова дигитална преса с матово мастило. Моделът DocuColor 8080 е разработен на базата на печатна платформа, която има хиляди инсталации в цял свят и произвежда милиарди страници дигитална продукция всяка година, съобщиха от компанията.


Xerox DocuColor 8080 постига качество на офсетов печат, но с бързината на дигитален

Пресата идва с инструменти за повишаване на продуктивността, матово мастило и пакет за управление на качеството на цвета – Automated Color Quality Suite (ACQS).

Инструментите за по-висока продуктивност улесняват най-често срещаните задачи за печат чрез готови шаблони. Поддържат се широк набор от приложения – от предпечатни операции и „job ticketing” до персонализиране, което позволява на печатарите да увеличат броя на извършените задачи дневно. Всеки инструмент от пакета за продуктивност се предлага със софтуер от FreeFlow Digital Workflow Collection и онлайн поддръжка.

Матовото мастило е подходящо за разнообразни маркетинг приложения. То предлага мек, матиран завършек, който поставя акцент върху цветните изображения, включително и върху сенките и светлите участъци. Мастилото придава вид и усещане за офсетов печат, постигнат обаче с бързината на дигиталния.

Прецизността при цветовете се постигна чрез ACQS – набор от инструменти, управлявани от вграден спектрофотометър, който измерва цветовете в контролни отпечатъци. ACQS автоматизира калибрирането с минимални намеси от страна на оператора и дава възможност за по-високостойностни приложения.

DocuColor 8080 работи с три различни печатни сървъра, така че потребителите могат да изберат най-подходящия за тяхната производствена среда. С помощта на различни довършителни решения новата машина на Xerox позволява на печатниците да разширят своя бизнес с производство на календари, поръчкови корици, персонализирани материали, фото албуми и др.

Всяка печатница с инсталирана преса DocuColor 8080 получава достъп до пакета решения на Xerox за бизнес развитие – Profit Accelerator, който съдържа идеи и насоки за промотиране на дигиталния печатен бизнес. 

Коментар