БАСКОМ отваря врати за студентите

Българската асоциация на софтуерните компании организира Дни на отворените врати за студенти в технологични фирми. Младите хора ще могат да се запознаят с работата на водещите софтуерни компании по време на Седмицата на БАСКОМ, която ще се проведе от 21 до 25 ноември и съвпада с 10-годишния юбилей на организацията.

На всяка от тези дати компаниите – членове на БАСКОМ ще позволят на амбициозни млади хора да наблюдават как нещата, на които се обучават в специалността си, се случват практически на работното място.

Браншът ни е сред малкото в България, които са конкурентни на световно ниво и желанието ни е студентите да се докоснат до тази динамика и атмосфера още преди да са започнали кариерното си развитие“, коментира Георги Брашнаров, председател на Управителния съвет на БАСКОМ.

За студентите, регистрирали се за посещение в дадена компания, ще бъде организирано представяне на фирмата от служители на високо ниво, последвано от възможността да наблюдават процеса на работа в даден отдел, който представлява интерес за тях, или в компанията като цяло. В края на деня отново ще има дискусия, на която студентите ще изразят мнението си от събитието и ще споделят доколко очакванията им са се припокрили с реалността.

Освен Деня на отворените врати БАСКОМ подготвя игра, която ще даде възможност на победителя да постъпи на стаж в една от големите ИТ компании. Повече информация за нея ще бъде разкрита на сайта на БАСКОМ през идните дни. 

Коментар