Класна стая на бъдещето и в СПГЕ “Джон Атанасов”

Столичното училище СПГЕ „Джон Атанасов“ откри нова класна стая на бъдещето. Концепцията променя изцяло начина, по който се води обучението и позволява компютърните кабинети да бъдат премествани за броени минути в една или друга училищна стая, в двора на училището или в парка.

Класната стая на бъдещето съчетава електронни уроци от предучилищна възраст до 12 клас, разработени от издателството на мултимедийни знания Сирма Медия, с 24 лаптопа Intel Classmate PC, оптимизирани за образователни цели, с 8 часови батерии и HD екрани.

Идеята този инструмент да бъде използван при подготовката на учениците не само по специалните предмети, а и в общообразователния цикъл, е една много добра комбинация, която дава шанса на децата да усетят технологиите в динамика“, сподели Иглика Неделчева, директор на СПГЕ „Джон Атанасов“.

Концепцията за класна стая на бъдещето представлява ново поколение мобилни компютърни кабинети, разработени с технологиите на Intel и българската софтуерна компания Сирма Медия. Тя може да бъде използвана във всяко българско училище, като оптимизира работата на преподавателите, спестява средства на учебното заведение и създава много нови възможности за усвояване на знания от учениците.

Поради големия интерес към пилотния проект за навлизане на класната стая на бъдещето, който се осъществява от тази есен, се очаква броят на училищата, които ще внедрят технологията догодина, да надмине 100.

Коментари по темата: „Класна стая на бъдещето и в СПГЕ “Джон Атанасов””

добавете коментар...

  1. По добре да не знаят

    Много ми е интересно кога ще пуснат учениците в стаята.

  2. Данаил

    Поредната изфабрикувана нужда, която големите корпорации ни вменяват. Вижте Историята на нещата и ще ви станат ясни много неща от днешния свят:
    http://vbox7.com/play:d918c8ad

    Компютрите имат приложение в образованието, да, но хората не са и не бива да се превръщат в приставки към компютрите, както им се иска на Интел и Майкрософт.

  3. Anonymous

    Пълна пародия 🙂

  4. cena

    Една класна стая струва около 15 000 лв. В това се вкючват мобилните устройства за всеки ученик (по-скоро са нетбуци с тъч екрани и завъртащ се дисплеч, за да стане таблет), мултимедиен проектор, захранващо+транспортно решение, за да може да се мести бързо между различни стаи, специален софтуер за управление на класната стая. Кой плаща – училището, в което се внедрява. Софтуерът е подадък. А как училището ще намери пари – от собстен бюджет, от дарение, от проектна дейност – зависи колко добър мениджър е директора.

  5. друг гражданин

    Е, как кой финансира – ние с данъците.

  6. анонимно

    Нещо ми се губи, кой финансира този проект? Защото Intel Classmate PC са твърде скъпи лаптопи – бих казал ненужно скъпи (може би цената им отговаря на качеството, но такова качество за учебни цели е напълно излишно).

Коментар