Започва лицензиране за 3D очилата

Водещи компании на пазара за 3D телевизори обявиха съвместна инициатива. Samsung, Panasonic, Sony и X6D Limited (XPAND 3D) стартират лицензионна програма Full HD 3D Glasses Initiative за стандартизиране на 3D очилата с активен затвор.


Инициатива на водещи компании ще осигури съвместимост на 3D очилата и телевизорите от различни производители

В началото на август четирите компании обявиха намерението си да стандартизират системните протоколи RF и IR между потребителските активни 3D очила и 3D дисплеите, сред които са телевизори, компютърни монитори и проектори, както и за използване на XPAND 3D очилата с активен затвор. Дванадесет други компании подкрепиха инициативата.

ОЩE ПО ТЕМАТА
 
Стандартизират активните 3D очила за телевизори
Японски гиганти създават стандарт за 3D очила
3D телевизори без очила ще има масово след 5 г.

Full HD 3D Glasses Initiative задава нови технологични стандарти за потребителските 3D очила с активен затвор и цели да поднесе на зрителите по-удобно и висококачествено 3D изживяване. Чрез разработване и лицензиране на стандартизирана технология за 3D с активен затвор, начинанието се стреми да постигне съвместимост на продуктите, които са произведени според предварително зададените изисквания и носят логото на инициативата.

Предстои създаване на тестови център, който ще проверява съвместимостта на продуктите, изработени според лицензите и изискванията на Full HD 3D Glasses Initiative.

Коментар