CeBIT едновременно в Хановер и Москва

Следващата година CeBIT ще се проведе едновременно в Хановер и Москва. Експанзията на изложението за компютърни и комуникационни технологии в Русия ще му помогне да оживее и печели, съобщи информационна агенция РБК.


Предстоящият CeBIT 2011 ще се проведе едновременно в Хановер и Москва, като между двете изложения ще има 3D връзка, твърди руската агенция РБК

Права за организиране на CeBIT в Русия е получила "РОСАР Мултимедия". Очаква се новината да бъде официално обявена от представители на Deutsche Messe (организатор на CeBIT) на 24 ноември на форума Cisco Expo.

На среща на двете компании вече е договорено през март в Москва да се проведе CeBIT 2012 Global Conference IT Bridge Russia – Germany. Събитията от изложението в Русия ще се предават в Германия и обратно – посетителите на CeBIT в Москва ще могат да наблюдават всичко интересно от палатите в Хановер с помощта на нова технология за 3D излъчване. Партньор в проекта е "Ростелеком".

Според Арсен Хуснутдинов, съпредседател на организационния комитет на руския CeBIT 2012, навлизането на немското изложение в Русия ще му помогне не само да устои на конкуренцията на азиатските технологични изложения, но и да печели допълнително.

В последните години CeBIT загуби около една трета от аудиторията и изложителите си, сочи статистиката. Според руснаците, провеждането на CeBIT в Москва може да е печелившо начинание.

Коментар