Стив Джобс донeсъл нещастие на хората

Стив Джобс помогна за създаване на порочно и егоистично общество на потреблението, което носи само мъка и нещастие на хората. Това заяви главният равин на Великобритания лорд Сакс на среща с английската кралица, цитиран от The Daily Mail.


Стив Джобс е считан за най-великия ИТ предприемач, но често е критикуван за посоката, в която тласна потребителското общество

Днес  можем да чуем само аз, аз, аз", казва лордът, имайки предвид продуктите на Apple, имената на които започват с буквата „i”.

По неговите думи, iPad от първо и второ поколение прилича на двете каменни плочи с Десетте Божи заповеди, дадени на Моисей. „Сега имаме култура на iPhone, iPod, iTunes и други i", уточнява лорд Сакс.

ОЩE ПО ТЕМАТА
 
Linux гуру: Стив Джобс имаше вредно влияние
Стив Джобс: Велики сме, мислим глобално
Apple била заплаха за свободата на интернет

Главният британски равин счита за неправилен живота в егоистичното общество на потреблението, където всеки мисли само за себе си и как да си купи дадена вещ. Според него, хората, които не могат да си купят поредния iPhone, се чувстват дълбоко нещастни.

Лорд Сакс вярва, че подобно общество не може да просъществува дълго. Той призовава хората да отделят по-голямо внимание на своите семейства, а не на вещите, тъй като това е единственият път към истинското щастие.

По-късно обаче равинът почти се отметна от думите си, като заяви, цитиран от AppleInsider, че няма нищо против Стив Джобс, а критикува прекомерното увлечение на хората по потреблението. Лорд Сакс каза дори, че се възхищава от Джобс и ползва неговите продукти iPad и iPhone.

по темата: „Стив Джобс донeсъл нещастие на хората”

добавете коментар...

  1. 5ko

    Ако ви е малка душицата много ще страдате. Лично на мен да ви кажа, въобще не ме интересува кой какъв телефон си е купил. Всеки решава сам какво е най-удобно за него. Може би ще те интересува ако си в 6-ти клас, защото тогава си глупав и единствената ти цел е да се похвалиш пред тайфата.
    За мен специално е важно когато си купувам телефон дали ще ползвам всичките му функции, ако няма да ги ползвам си взимам по-евтин и това е. Познавам хора които са си купили телефони за 1000лв., и единственото което му ползват е телефонната функция. Всичко останало е суета. Мислят си, че като извадят на масата телефон за 1000лв. всички ще го гледат. Напомнят ми на тези дето въртят гуми по улиците и те си мислят, че всички се обръщат да ги гледат, обаче това не е така.

  2. Камен

    Това да заплатиш двойно повече за продукт (iPod, iPad и т.н.) от неговата реална стойност е проява на идиотизъм. Така че анонимния може да си запази i-идиотското си изказване за себе си и да си го повтаря пред огледалото. i-нарцисизма явно не позволява на не малко такива, като анонимния да четат и приемат факта, че през последните години, проблемите неотлъчно следват почти всеки i-продукт сваляйки го на почти посредствено ниво.

  3. анонимно

    Не съм съгласен с изказването.
    1. Хората вообще не стават по-егоистични. Това да заплатиш двойно повече за продукт (iPod, iPad и т.н.) от неговата реална стойност е едно себераздаване.
    2. Относно това, че хората, които не могат да си купят поредния iPhone, се чувстват дълбоко нещастни. – ами няма нищо лошо нека покварените зомбита да умрат от завист, защото са бедни.

  4. Иван

    Да!!! Принципно всичко, което не е религия е много вредно и лошо за хората и особено за властта на църквата и други религиозни технофобски движения. Да също казват, че болниците, лекарите и особено кръвопреливането са против вярата в Бог, а Интернет е много злодейски и пречи на хората.
    Фактите са, колкото повече се развиват науката и технологиите толкова повече става неадекватна и неуместна религията. Дори физика Стивън Хоукинг обяви, че вселената не е създадена от Бог. Ако разчитахме само религията щяхме още да си мислим, че земята е плоска и слънцето и всичко останало се върти около нея.

Коментар