Излиза първи по рода си цветен е-четец

Четците на е-книги получават сериозен тласък с първото устройство, което използва цветен дисплей Mirasol. Моделът бе обявен от Qualcomm и най-големия корейски продавач на е-книги Kyobo Book Centre.

Дисплеят Mirasol, разработен от Qualcomm, стъпва на микроелектромеханични системи (MEMS) и се отличава с ниско потребление на енергия. Потребителите на устройството ще могат да четат е-книги в продължение на няколко дни без да презареждат батерията.

Същата издръжливост предлагат и четците с E-Ink екрани, но за разлика от тях, Mirasol осигурява цветно възпроизвеждане и поддържа видео.

Новият е-четец върви в комплект с услуги на Kyobo. Потребителите получават достъп до електронна библиотека от 90 хиляди книги, видео уроци, мрежови услуги за обмен на съдържание и др. В допълнение, устройството може да чете на глас английски текстове.

5,7-инчовият екран има резолюция 1024х768 пиксела, или 223 пиксела на инч. Е-четецът се задвижва от 1-гигахерцов процесор Qualcomm Snapdragon S2.

Kyobo e-Reader работи под управление на операционна система Android 2.3 с интерфейс Kyobo. Моделът е достъпен на пазара в Южна Корея на цена от $310.

Коментар