Девет компании на опашка за Yahoo

Microsoft и още осем компании проявяват интерес към покупка на Yahoo. Според Уол Стрийт Джърнъл, софтуерният гигант от Редмънт е подписал споразумение за неразгласяване с Yahoo и официално е предложил сделка на интернет компанията.


Yahoo се радва на висок инвеститорски интерес. Цената на интернет компанията е около $20 млрд.

Твърди се също, че потенциални инвеститори в Yahoo са KKR, TPG Capital и Silver Lake. Според анализатори, интересът на Microsoft към Yahoo е продиктуван от нейните азиатски активи, по-точно към дъщерната компания Alibaba.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
 
Microsoft се включва в наддаването за Yahoo
Китайската Alibaba Group иска да купи Yahoo
Yahoo не бърза с нов CEO, мисли за продажба
Yahoo уволни своя CEO по телефона

В момента Yahoo работи без титулярен CEO, след като Карол Барц бе освободена през септември, а търсенето на главен изпълнителен директор продължава.

Microsoft искаше да купи Yahoo още през 2008 г., но не успя дори и с оферта от около 47 милиарда долара. Тогава Стив Балмър, CEO-то на Microsoft, заяви, че след толкова унизителен отказ повече никога не би си партнирал с Yahoo.

По оценка на анализатори, запитани от Уол Стрийт Джърнъл, цената на Yahoo в момента е около 20 милиарда долара. Ръководството на компанията обяви през септември, че търси инвеститори. Възможни купувачи освен вече изброените са AOL и Google.

по темата: „Девет компании на опашка за Yahoo”

добавете коментар...

  1. mhm

    Кой ги мисли тия заглавия, някоя лелка от 24 часа ли? :Д

Коментар