Атос внедри SAP система в Търговска лига

Атос България успешно внедри технологична платформа за оптимизация на процеса за снабдяване на аптеки от Търговска Лига-Национален Аптечен Център АД. Новото решение, което вече се използва от 30 клиента на Търговска Лига, е базирано на продуктите на SAP, с централна база данни.


Аптеките-клиенти на Търговска лига ще могат да оптимизират наличните количества, благодарение на нова система, внедрена от Атос България
 

Аптеките-клиенти на Търговска Лига могат да извършват поръчки на лекарства и да управляват продажбите си като използват технологичната платформа на принципа "плащаш, за да използваш", поясниха от Атос.

Решението включва модул за продажба на реимбурсирани лекарства от НЗОК с поддръжка на всички необходими данни за извършената продажба и модул за свободна продажба на лекарства в аптеките. Новата интеграция позволява централизирано поддържане на ценови листи за няколко аптеки собственост на един фармацевт, както и поддръжка и актуализация на позитивен списък и рецептурни книжки.

 „Интегрираното от нашия екип решение позволява оптимизация на наличните количества лекарствени продукти в аптеките, клиенти на Търговска Лига. Благодарение на разработеното от Атос SAP решение, клиентите разполагат с по-голям оборотен капитал, тъй като то  позволява по-добро планиране и осигуряване единствено на необходимите продукти без излишно презапасяване”, коментира Веска Давидова, управител на Атос България.

Чрез новата платформа аптеките ще могат да автоматизират не само голяма част от административните дейности по въвеждане на поръчки за доставка, фактури, осчетоводяване, но също и процесите по извършване на справки към регулаторни органи и анализи на реализираните продажби”, добави Давидова.

Решението позволява интеграция с НОИ за проверка на осигурителния статус, интеграция с НЗОК за предоставяне на информация за издадените фактури и интеграция със SAP ERP системата на аптеките за автоматично осчетоводяване на движенията с лекарствените средства.

Внедрената от Атос платформа поддържа интеграция и със SAP ERP системата на Търговска Лига, което позволява автоматично въвеждане на поръчки за доставка на база извършени продажби в аптеката и автоматично осчетоводяване на фактурите за закупуване на лекарства от аптеките.

С новото решение ще можем да предоставим модерна информационна платформа за управление на складовите наличности и продажбите на нашите клиенти и да облекчим работата на магистър-фармацевтите като спестяваме време. Това ще позволи на фармацевтите да бъдат по-полезни на пациентите с професионални консултации спрямо нуждите на всеки един, посетил аптеката”, каза Таквор Бохосян, изпълнителен директор на Търговска Лига. 

Коментар