Apple може да купи всички конкуренти без Samsung

Apple има ресурс да купи практически всички производители на телефони накуп с изключение на един – Samsung, сочи анализ на компанията Asymco, който разглежда Apple и нейните конкуренти по отношение на iPhone.

Заключението се основава на сравнение на стойността на най-големите играчи в сектора през третото тримесечие и наличностите, с които разполагат в Купертино.

В последните месеци значително са поевтинели HTC, Nokia и RIM, докато Samsung е поскъпнала с 50% до $78 млрд. Парите на Apple са се увеличили от $70 млрд. през второто тримесечие до $82 млрд. през третото.

При оценка на производителите на телефони, Asymco отчита стойността на техните акции, дълговете им, наличностите и други финансови показатели. Анализът обаче не включва китайските гиганти Huawei и ZTE.

по темата: „Apple може да купи всички конкуренти без Samsung”

добавете коментар...

  1. 5ko

    В действителност това не е възможно да стане, така че такива проучвания и изследвания са глупави и безмислени. Но все пак Apple трябва да шумят за нещо, докато дойде време за пускане на ново устройство. Освен това хората ще имат възможност да проверят цените във всички болници и да намерят най-изгодна оферта за своя бъбрек, дроб и други карантии, които могат да продадат, за да се сдобият с предстояща нова джаджа.

  2. Gen

    А Microsoft къде са в цялата картина?

  3. MNSP

    @гост: мда, прав си, абсолютно!

  4. гост

    @MNSP: Не е така. Тук се сравнява кешът на Епъл с цялостната пазарна стойност на другите компании. Стойността на Самсунг не е равна на кеша на Самсунг. Цялостната стойност на Епъл беше около 300 млрд.

  5. анонимно

    Май Apple и Google не може да купи (който както знаете вече скоро ще притежава Motorola mobile).
    И няма нищо странно, че Apple имат толкова пари. Нали именно от потребителите на iPhone ги е получила. Анализаторите на техника бяха пресметнали, че продажната цена на iPhone е два пъти по-висока от реалната за производство (плюс закупуването на компонентите).
    mhm не виждам каква реклама правят на Apple? Казват на iPhone зомбитата купуващи топ продуктите им, че са направили Apple свръх богата. Това е по-скоро антиреклама!

  6. MNSP

    като гледам диаграмата – самсунг може също да купи всички други без епъл 🙂

  7. mhm

    В тоя сайт писачите на статии са епъл зомбита, Технюз, моля вземете си обективни журналисти! Всеки ден има скам и възхвала на скапаната компания!

Коментар