Google с ново кодиране на услугите си

Google промени метода за кодиране на всички свои HTTPS услуги, вкл. Gmail, Docs и Google+, за да повиши сигурността и обезпечи съхранението на информацията в бъдеще.


Google повиши сигурността на своите услуги члез въвеждане на ново кодиране
 

Новото кодиране ще предпази потребителите от нежелан достъп до тяхната информация, дори и с помощта на значително усъвършенствани технологии.

Повечето HTTPS услуги вече използват затворен ключ на шифриране, известен само на притежателя на домейна. Той позволява генериране на сеансови ключове, които се използват за шифриране на трафика между сървъри и клиенти.

Подобен подход възпрепятства възможността за дешифриране на данните на потребителите на Google услуги.

Според Адам Лангли от екипа за сигурност на Google, промяната е наложена от факта, че в близките 10 години компютрите ще станат значително по-бързи, а това ще позволи на киберпрестъпниците да се доберат до секретния ключ на сървъра и да дешифрират данните на електронната поща.

Новата система за кодиране използва многобройни затворени ключове за шифриране на сесиите и след определен период от време ги изтрива. По този начин хакерите, макар и да се доберат до един ключ, няма да могат да възстановят по-голямата част от трафика.

по темата: „Google с ново кодиране на услугите си”

добавете коментар...

  1. анонимно

    [QUOTE] в близките 10 години компютрите ще станат значително по-бързи … киберпрестъпниците да се доберат до секретния ключ на сървъра … [/QUOTE]
    Теорията казва друго. Криптирането от 70-те години на миналия век би било и за днешните компютри непостижимо, ако не бяха направените теоретични разработки (говоря конкретно за алгоритъма RSA). Но и теоритичните постижения изглежда имат някакъв таван (ако той се прескочи с някой супер-гениален алгоритъм, то тогава всички евтини номера като много ключове стават напълно безполезни).
    Това, което по-скоро правят Google е да променят алгоритъма, с рекламна цел. Потребителите да придобият усещането ча Google технологиите са най-сигурни и така Google да си увеличи пазарния дял…

Коментар