AMD пусна собствена марка памети

AMD пусна в големите магазинни мрежи в Северна Америка първите си брандирани модули памет за десктоп РС-та. Дебютът на AMD Memory е подкрепен от партньорите Patriot Memory и VisionTek Products, съобщи компанията.


Паметите AMD Memory ще улеснят избора на потребителите при покупна на мултимедийни и геймърски РС
 

Маркираните с AMD Memory продукти ще помогнат на потребителите да взимат по-лесно решение при избора на оперативна памет, когато търсят най-добре пасващите продукти за мултимедийни и игрови РС, базирани на платформите на компанията.

При разработване на платформи за персонални компютри AMD е използвала инструмента за оптимизация на производителността AMD OverDrive, за да тества и оптимизира DRAM паметта в съвместната работа с останалите продукти на компанията – APU, CPU, GPU и чипсети. Този подход помага сега на AMD в настройката и оптимизацията на модули памет за други производители като Patriot Memory и VisionTek Products.

Новата продуктова линия ще даде възможност на ритейлърите да предлагат AMD пакети и с паметта, наблягайки върху важни качества като съвместимост и стабилност. Потребителите ще могат да купуват пълен пакет, проектиран за върхова производителност и най-добра стойност за потребителите.

AMD Memory е достъпна в три различни капацитети – 2GB, 4GB и 8GB – с разнообразни ценови нива и скорости. В категорията „Entertainment” (Развлечение) ще има 1333 MHz 1600 MHz памети за тихи приложения от типа „Home Theater PC”. Вариантът „Performance” (Производителност) поддържа скорости до 1600 MHz с ниска латентност, като се доставят в комплекти „двойки”.

И накрая, DRAM модулите от серията „Radeon Edition” ще вървят на 1866 MHz, като са настройвани, тествани и сертифицирани за специфични AMD платформи.

Коментар