Samsung започна продажби на Wave 3

Samsung пусна в продажба новия си смартфон Wave 3 с операционна система bada 2.0. Моделът е изпълнен в алуминиев корпус и струва около 545 долара, според различни източници в интернет.



Samsung Wave 3 излиза първо на пазара в Западна Европа и Русия

Wave 3 предоставя 4-инчов екран Super AMOLED с WVGA резолюция и разчита на изчислителната мощ на 1,4-гигахерцов процесор.

Налична са 5-мегапикселова камера, модули Wi-Fi, Bluetooth 3.0 и GPS и слот за карти памет microSD. Батерията е с капацитет 1500 милиамперчаса.

Wave 3 има размери 126х64х9,9 мм и тежи 122 грама. В режим на изчакване смартфонът издържа до 20 дни, а при разговори – до 8,5 часа.

Първоначално смартфонът ще бъде достъпен във Франция, Германия, Италия и Русия, а по-късно и на останалите европейски пазари.

по темата: „Samsung започна продажби на Wave 3”

добавете коментар...

  1. bobi

    а и на никой не му трябва телефон за над 100 лв (лично мнение)
    много хора споделят това мнение,не си само ти. Уейв 3 струва 545 долара, което го поставя в премиум класа – явно че БАДА не е второстепенна система за евтини телефони.

    Въпросът е че за да бъде качествена разработка като нова мобилна ос са нужни поне година и поне 8 цифрена сума, при неясна възвръщаемост.

    Риска може би си заслужава. И аз бих рискувал ако имах ресурса.
    Факт е, обаче че тази им политика е необичайна 🙂

  2. light

    не виждам нищо лошо в разработване на собствена операционна система… дори нокия няма да обърнат гръб на синбиън-а си, въпреки, че се оковават с майкрософт…

    сега, това дали някой ще си купи или рискува да си го купи, е въпрос на маркетинг и аргесивна реклама… в крайна сметка не всички са инженери и програмасти, а и на никой не му трябва телефон за над 100 лв (лично мнение)!

  3. bada

    защото андроид е уязвима откъм права върху кода, гугъл има големи ядове с правата, затова и купи моторола мобилити – зарада патентните й. самсунг видяха че е рисково да разчитат само на андроид и решиха да си развиват и бада за всеки случай

  4. bobi

    Защо, за бога се опитват да наложат собствена система след като в Андроид има толкова хляб. Да наложиш система с един два модела телефони няма да е възможно. Освен това цената е по-висока от тази на много андроид телефони със същата производителност.
    Едва ли много потребители ще рискуват с този модел. За Андроид ,ИОС и уиндоус фоун вероятно има многократно повече приложения.

Коментар