Системи „мобилен дом” навлизат у нас

Българска фирма предложи системи за управление на дома през смартфон или таблет. Месеци след представянето на подобни иновативни концепции на Световния мобилен конгрес в Барселона, Ambitio вече осъществява такива проекти у нас.


Интелигентни решения за жилищна автоматизация навлизат в домовете

С помощта на системите от типа "мобилен дом" потребителят може с едно докосване на екрана на мобилния телефон или таблет да изключи или включи осветлението, да вдигне или спусне щорите, да управлява телевизора или музикалната уредба.

Новите мобилни технологии вече са навсякъде около нас. Те обаче не би трябвало да бъдат самоцел, а да ни донесат реални ползи – да превърнат нашите домове, автомобили, градове в по-интелигентна среда за живот, работа и забавление”, коментира Димитър Христов, собственик на Ambitio.

Именно това прави екипът на Ambitio. Компанията взима най-доброто от сградните, телекомуникационни и информационни технологии и го превръща в завършени решения от типа интелигентен дом.

Системите на Ambitio работят през смартфони iPhone, таблети iPad и устройства с операционната система Android. Компанията си партнира с доставчици на строителни технологии, сградни системи и интериорен дизайн.

Коментар