М-Тел обеща LTE услуги през януари

Български фирми ще имат достъп до услугите на LTE мрежа още от януари  2012 г., съобщи М-Тел. Технологията за пренос на данни от ново поколение работи на честота 1800 MHz и беше демонстрирана за първи път от оператора през септември т.г.


Български фирми ще могат да тестват безплатно новите LTE услуги

Първите градове с LTE покритие ще са София, Варна, Русе и Добрич. Планира се броят на градовете да се увеличава поетапно до края на 2012 година, уточни М-Тел.

Първоначално компанията ще предложи достъп до LTE на български фирми, които могат да бъдат както клиенти на Мобилтел, така и на други оператори, стига да се намират в зона на покритие с LTE. Заявки за достъп и тест на услугите се приемат чрез специална уеб форма на сайта на М-Тел.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА  
LTE ще покрие една трета от света през 2016 г.  
М-Тел пусна тестова LTE мрежа
М-Тел показва утре колко бърза е LTE мрежата
1,5 млн. LTE станции ще има в света през 2015 г.
М-Тел ще тества LTE/4G мрежа

Стиковете за мобилен интернет, както и интернет потреблението ще са безплатни за фирмите, избрани да станат първите ползватели на LTE в България. От клиентите, включили се в търговския тест, компанията ще очаква обратна връзка за качеството на услугите.

М-Тел изгражда LTE мрежата, ползвайки опита на компанията-майка Telekom Austria Group, която вече пусна подобна мрежа в Австрия.

LTE (Long Term Evolution)/4G е четвърто поколение мобилна технология. Въвеждането в експлоатация на такъв тип технология е трудоемък процес, изискващ много инвестиции и нови елементи в мрежите, които осигуряват и нови услуги. Процесът включва и подготвяне на крайните устройства за ползване на тази технология, уточни М-Тел.

LTE осигурява не само скорост, но и капацитет, който да поеме все по-увеличаващия се обем от данни, обменяни през мобилен интернет. Според последните световни прогнози, до 2016 година потребителите на мобилни широколентови услуги за достъп до интернет ще достигнат 5 милиарда.

по темата: „М-Тел обеща LTE услуги през януари”

добавете коментар...

  1. yav78

    Услугите на M-tel от край време са най-предпочитани от Българските фирми. И новата услуга изглежда също така обещаващо.

  2. Оги

    Успешният бизнес винаги се крепи на добри услуги. М-тел явно натам са си насочили усилията и дано да продължават да подобряват условията за предприемачите.

  3. Малина

    Бързите комуникации винаги са в услуга на бизнеса.

  4. Ина

    Аз мисля, че тази услуга няма как да не функционира успешно.

  5. Снежи

    след успешното тестване дано функционира успешно

  6. Марина

    удобствата са видими – бързина на комуникациите .

  7. Сашо Сашев

    Тъй като не съм много на ясно с LTE технологията и реално не ми ства ясно какво толкова предлагат мтел, ето какво открих. LTE се води технология от 4то поколение, която обаче не покрива всички изисквания на стандарта и е доста близко до 3G поколението. LTE e подобна на WiMax, дори може да се каже че са конкурентни. Съответно специалистите залагат повече надежди на LTI, като по-бърза, надеждна и т.н. Разбира се, най-важната им характеристика е скоростта – става въпрос за 2-3 че и повече пъти по-високи скорости за сваляне и качване, спрямо 3G. Съответно, нещата, които можете да правите с едно 4G устройство нарастват – безпроблемно гледане на HD видео, водене на висококачествени разговори през интернет, ефективно използване на телефон като Wi-Fi модем и т.н. Освен това, новите технологии позволяват до около 10 пъти повече потребители да използват една клетка, така че ще се избегнат и евентуални сривове при претоварване. Хубавото на 4G мрежите е, че ако попадате в обхвата на няколко клетки ще получите по-висока скорост, отколкото само чрез една.
    Това ми се стори като по съществено за обикновенния потребител. Казвам обикновен с яснотата, че за сега ще се предлага за бизнеса и съответно ще е по-скъпо. Но сигурно един ден ще бъде по масово предлагана.
    Поздрави!

  8. Петър

    нуждата от връзка навсякъде и по всяко време е важна част от ежедневието на заетите хора, хубаво е че се работи по посока на подобряване на равнището й.

  9. Андроидчо

    В днешно време, когато всичко се развива с динамични темпове и комуникацията е може би на първо място сред приоритетите на бизнеса, определено имаме нужда от светкавична и висококачествена връзка навсякъде, в офиса, вкъщи, на път

  10. Краси

    внедряването на тази мрежа си заслужава с оглед на предимствата, които носи, дано качеството й се оправдае.

  11. ddfsgahyfeqd

    Разработили са добра услуга. ха ха ха ха ха ха
    вече и разработват патентована технология на ериксон – хахаххаахахахахахахахахахахаахахахахахахахахахахаххахахаха
    всички ще останете без работа или трябва на менидърите от ериксон да им лижете

  12. Служител на PR отдела на МТел

    Скъпи колеги Киро, Димо, Вили и Нора, дайте по-скромно де – размириса се чак!

  13. Киро

    Услугите, които предлага М-тел за бизнеса са най-добрите.

  14. Димо

    Технологиите се развиват ежедневно и това е добре, защото ни предоставят възможност за по-бърза, по-качествена мрежа и навременна комуникация… Дано покритието на 4G Мтел e добро и професионалноп изпипано

  15. Вили

    Отдавна очаквах достъп до услугите на LTE мрежа и сега изглежда все по-близо това да стане факт

  16. Нора

    Това е адски добра новина за бизнеса. Браво на М-тел. Разработили са добра услуга.

Коментар