Бета версия на Windows 8 се чака през февруари

Очаква се Майкрософт да представи бета версия на Windows 8 през януари на изложението за потребителска електроника CES 2012 в Лас Вегас. Според сайта The Next Web обаче, общодостъпна бета версия на новата ОС ще се появи малко по-късно – към края на февруари.

ОЩЕ ЗА WINDOWS 8
 
Windows 8 ще се презарежда по-рядко
Windows 8 намалява използването на паметта
Новата Windows 8 – плочки вместо прозорци
Windows 8 ще стартира за 8 секунди
Windows 8 няма да изисква по-мощен хардуер
Windows 8 – една ОС за РС, лаптопи и таблети

Засега няма официална информация от Майкрософт кога ще излезе финалният вариант на Windows 8. Предполага се, че компанията ще се придържа към графика на пускане на досегашните си операционни системи, т.е. RTM версия ще излезе през лятото, а финалната версия наесен.

Майкрософт нарича Windows 8 революционна операционна система, която ще се различава драстично от предишните разработки на компанията. Новата ОС ще бъде оптимизирана за сензорните екрани на таблети и ще може да работи на устройства с ARM процесори.

Очаква се на 6 декември Майкрософт да представи онлайн магазин за приложения за Windows 8. Новата система ще се отличава и с т.нар. плочков интерфейс, вместо досегашните прозорци.

по темата: „Бета версия на Windows 8 се чака през февруари”

добавете коментар...

  1. h.voyvodov

    т.е. RTM версия ще излезе през лятото, а финалната версия наесен.
    Въх….. Разбирам да го прочета в някой новинарски сайт, ама точно в IT сайт да прочета, че след RTM (Release to Manifacture) има още една официална версия. Тя сигурно ще се води АRTM (After Release to Manifacture) :)))) А иначе лятото се пуска RC и/или RC2.

  2. roast_boy

    Най-после ще започне залезът на епопеята Microsoft и в частност Windows.

Коментар