Acer излиза скоро на печалба

Acer скоро ще излезе на печалба, след като в продължение на 6 месеца търпеше загуби от изчистване на складовите наличности. Според президента на компанията Джим Уонг, през есенния период Acer вероятно ще се върне към печеливш бизнес, предаде Electronista.

ОЩЕ ЗА WINDOWS 8
 
Acer обещава ултрабуци за 500 долара
Ултрабукът на Acer дебютира у нас
Таблетите са временни, а РС-тата вечни, смята Acer
Acer ще залее пазара с евтини ноутбуци

Компанията е приключила разпродажбата на излишните складови запаси от ноутбуци. Като цяло, за 2011 г. обаче Acer ще остане на минус.

Уонг потвърждава, че Acer ще продаде от 250 до 350 хиляди ултрабука Aspire S3 през последното тримесечие. Върху бизнеса няма да повлияе дефицита на твърди дискове, породен от наводнението в Тайланд, тъй като HDD-тата ползвани от ултрабуците на Acer се произвеждат в заводи в Китай.

С подобни обеми продажби на ултрабуци Acer ще може да конкурира MacBook Air на Apple. Още повече, че се очаква през следващата година цените на ултрабуците да паднат.

Acer участва и на пазара за таблети с Iconia Tab, но този тип устройства засега имат малък дял в продажбите на компанията. Бизнесът на Acer остава силно зависим от продажбите на ноутбуци.

Коментар