Глобул пусна услуга за мултинационални компании

Първата услуга на FreeMove Alliance вече е достъпна за мултинационални компании в Гърция и България, след като наскоро мобилните оператори Cosmote и Глобул се присъединиха към алианса.


Новата услуга FreeMove Central Report ще даде на бизнес клиентите подробни данни за потреблението на мобилни комуникации
 

Уеб-базираното решение „FreeMove Central Report” дава възможност на мултинационалните компании, които са клиенти на двата оператора, да постигнат по-голяма прозрачност и ефективност в разходите си за мобилни комуникации, съобщиха от Глобул.

Бизнес клиентите на услугата ще могат да отчитат текущите си месечни разходи за национални и международни гласови услуги и услуги за пренос на данни по удобен и структуриран начин. Те ще получават подробна информация за своите разходи и потребление, а също така ще могат да следят месечните си разноски за мобилни комуникации в страната и в чужбина.

Подробните данни позволяват анализ на потреблението, базиран на отделни критерии като регион, бизнес единица, времеви период или тип свързване.

Интерактивната структура на услугата дава възможност на клиентите да провеждат собствени проучвания и да изготвят анализи. По този начин, компаниите могат своевременно да следят тенденциите, свързани с разходите, и да ги управляват по-ефективно.

До момента услугата на FreeMove Alliance бе достъпна в редица европейски държави, в които алиансът оперира, вкл. в Русия, както и в Бразилия. С предлагане на „FreeMove Central Report” в България и Гърция, алиансът цели да засили позициите си на пазара в Югоизточна Европа.

Коментар