MasterCard и Western Union ще си партнират глобално

MasterCard и Western Union обявиха глобално споразумение за извършване на електронни разплащания, вкл. предплатени карти и парични преводи. Целта е потребителите да получат по-голям избор и достъп до удобни финансови услуги.

Около 2,5 милиарда пълнолетни хора по света не ползват финансови услуги, като само в рамките на САЩ повече от една четвърт от пълнолетното население не извършва финансови операции.

Партньорството на MasterCard и Western Union ще осигури на потребителите достъп до глобалната мрежа за трансфер и внасяне на средства в предплатени карти. Клиентите на двете компании ще могат да презаредят своите предплатени карти на MasterCard rePower и Western Union Agent места.

Ще бъде опростен трансферът на пари чрез оперативно съвместими електронни мрежи за плащане. Потребителите, които използват Western Union за услуги за трансфер на пари, ще могат да направят трансфер директно чрез валидна карта MasterCard. Клиентите ще бъдат в състояние да платят за парични преводи чрез карта или сметка на MasterCard, като средствата се трансферират в Western Union Agent офис.

Това споразумение поставя основите за глобализация на предплатените услуги”, коментира Хикмет Ерсек, президент и главен изпълнителен директор на Western Union.

Основният фокус на глобалното партньорство е да се даде по-голям достъп до финансови услуги на потребителите и да се предоставят допълнителни опции при електронни плащания, каза от своя страна президентът и главен изпълнителен директор на MasterCard Аджей Банга.

Коментар