Samsung подобрява интерактивните дисплеи

Samsung Electronic започва масово производство на 40-инчови панели Optical Sensor in Pixel LCD, които се характеризират с високотехнологични оптични сензори. LCD екраните с тази технология улавят отражението на обект върху тях с помощта на вградени инфрачервени сензори.

Благодарение на наличието на оптичен сензор във всеки един пиксел, новите дисплеи могат да интерпретират допир много по-прецизно в сравнение със съществуващите тъчскрийн екрани, съобщи производителят.

Optical Sensor in Pixel LCD разпознава повече от 50 точки на допир едновременно, докато показва картина с Full HD резолюция и широк ъгъл на видимост.

Екранът може да изпълнява самостоятелно функциите на клавиатура, мишка или скенер. Това дава възможност за многостранна употреба, която включва хоризонтална и вертикална инсталация.

Закаленото стъкло на дисплея е достатъчно здраво да издържи на 80-килограмова тежест, твърди Samsung.

Тъй като екранът може да е чувствителен на едно- и многоточков допир и да излъчва образ едновременно, това създава съвсем нов модел за всеобхватна интерактивна комуникация, в сравнение с еднопосочната връзка на съвременните тъчскрийн панели.

Технологията за оптична чувствителност на всеки пиксел осигурява прецизно възприятие без да се прекъсва сигнала на картината, затова е подходяща за професионални консултанти, например брокери и финансови анализатори, както и за eDesk приложения в училища или бизнес конферентни зали.

Екраните Optical Sensor in Pixel LCD вече се използват в хоризонталния плот Samsung SUR40 с Microsoft Surface.

Коментар