Asus Zenbook в нашите магазини след 5 дни

Ултрабукът на Аsus ще може да се купи у нас след по-малко от седмица, стана ясно на  премиерата му вчера. Цената на Zenbook не беше съобщена от компанията, но моделът вече се рекламира от някои търговци за малко над 2000 лв.

“България е важен пазар за нас и ще ви докажем това през новата 2012 година”, каза Ливиу Марика, мениджър „Маркетинг и връзки с обществеността” на Asus за Румъния и България.

Типичен представител на ултра ерата, Asus Zenbook тежи 1,1 кг, има дебелина едва 3 милиметра в анфас и 9 милиметра в задната си част, стартира от режим на готовност за 2 секунди.

Защо „зен”? От компанията обясниха, че в избора на име се съдържа концепцията на продукта –  работа и забавления без грижи колко време ще издържи батерията. И подсигуряване – когато батерията падне под 5%, зенбукът автоматично запазва файловете, по които се работи.

Разбира се, ултрабукът на Asus стъпва на последен модел процесори Intel Core от второ поколение, оптимизирани за мобилна работа.

Зенбукът се предлага в конфигурации с 11,6- или 13,3-инчов HD дисплей, съответно SATA Revision 3.0 128GB SSD и SATA Revision 3.0 256GB и издръжливост в режим на готовност – една или две седмици.

Звукът на всяка конфигурация обаче е от най-разглезващият в сегмента – това е система, разработена съвместно с Bang & Olufsen. Клиентът получава безплатен калъф и преходници към VGA и LAN.

След Аcer и Аsus, очаква се Тоshiba и Lenovo също да представят своите ултрабуци в България. През 2012 ще стане ясно как точно ще се разпредели този пазар между компаниите.

Коментар