Учебен център обяви стипендии за ИТ кариера

Учебният център New Horizons България стартира кариерна кампания за студенти, които искат да се развиват в областта на информационните технологии.


За един млад човек е изключително важно да планира бъдещето си развитие, подчертаха от учебния център New Horizons
 

„Моята ИТ кариера“ протича под формата на конкурс с награди – стипендии за обучение и сертификация за ключови кариерни пътеки в ИТ сферата: MCITP: Server Administrator, Cisco CCNA, CompTIA Security+ и EC Council Network Security Administrator (ENSA), съобщиха от компанията.

Стойността на стипендиите е от 400 до 1850 евро. В кампанията могат да участват студенти с интерес към информационните технологии, обучаващи се в бакалавърски и магистърски програми в университети в България, независимо от формата на обучение.

Обичайно един студент по информационни технологии започва кариерния си път по време на следването, в help desk, като техническа поддръжка и пр. Минават години, докато натрупа знания и опит, необходими, за да премине на следващо, по-високо ниво. Сертификацията може значително да ускори този процес“, каза Николай Пенев, управител на New Horizons.

Участниците в „Моята ИТ кариера“ отговaрят на три кариерно ориентирани въпроса и публикуват отговорите си в блога на New Horizons. Публикациите се оценяват на база планиране, мотивация и популярност и най-добрите преминават във втори кръг, който протича под формата на интервю.

Коментар