Microsoft и GE създават съвместна фирма

Microsoft и General Electric (GE) планират да създадат съвместна компания за разработка на специализирани системи в областта на здравеопазването.


Microsoft влиза в джойнт венчър с General Electric. Двете компании ще разработват съвместно решения за здравеопазването
 

Джойнт венчърът ще развива бизнес на глобално ниво, предлагайки съвместими платформи и приложни решения, които улесняват създаването, съхранението, обработката и предаването на електронни данни, гласи официалното съобщение от GE.

Решенията ще стъпят на опита на GE Healthcare и софтуерната експертиза на Microsoft. Двете компании обещават да създадат "интелигентни" и икономически ефективни системи за здравеопазване, които ще подобрят качеството на обслужване на пациентите.

Съвместната компания, чието име още не е известно, се създава на паритетни начала. Централата й ще бъде разположена близо до офиса на Microsoft в Редмънт, Вашингтон. Планира се значително присъствие на компанията в Солт Лейк Сити (Юта) и други градове по целия свят.

Джойнт венчърът ще започне да функционира през първата половина на 2012 г. след получаване на необходимите разрешения от регулиращите органи.

Коментар