Samsung запазва първо място при мониторите

Samsung Electronics има 15,5% дял от световния пазар на монитори през третото тримесечие на 2011 г., което превръща компанията в световен номер едно за пет последователни години, считано от 3-то тримесечие на 2006 г.

Данните на IDC сочат, че продажбите на Samsung монитори се увеличават с повече от 10% през третото тримесечие в сравнение с второто, достигайки 6,42 милиона броя.


Samsung е продал 6,42 милиона монитора през третото тримесечие, с което вече пет години отстоява първо място на пазара

Лидерът на пазара е продал повече от 3,49 милиона премиум LED монитора през трето тримесечие, като постига 25,5% дял от целия пазар. Това означава, че един на всеки четири продадени монитора по света е Samsung.

Корейската компания се представя още по-добре на пазара на монитори с размери над 24 инча, където делът й възлиза на 27,5%, благодарение на 1 милион продадени единици за третото тримесечие.

Докато целият пазар на монитори по света отбелязва ръст от само 5% през второто тримесечие, продажбите на LED монитори скачат с 26% и двойно повече в сравнение със същия период на предходната година, което демонстрира решителния преход към LED монитори. Продадените бройки премиум LED монитори образуват половината от целия пазар.

по темата: „Samsung запазва първо място при мониторите”

добавете коментар...

  1. :)

    премиум лед монитори…какво ще да е това 🙂

    25% от премиум лед мониторите 🙂

    да не се борят само най-евтините , промо бюджет лед монитори 🙂

  2. Cthulhu

    Прав си, но да бяха само TechNews (така или иначе информацията най-вероятно идва под същата форма от IDC и от Samsung)… Това, което мен ме дразни повече е, че LED подсветката редовно се използва като маркетингов трик и LCD телевизори/монитори с LED подсветка се рекламират като LED. Ако сте забелязали по телевизията като има реклама на някой телевизор примерно от Техномаркет или Технополис, никой не си прави труда да отбележи този незначителен детайл. Не че по-голямата част от аудиторията ще схване какво значи LED подсветка де, но поне да ги наричаха LED-LCD или нещо такова. Не всички пасем трева. Премиум LED!? Oh, give me a break.

  3. chitatel

    http://www.technews.bg, бъдете по-грамотни. Как може да напишете преход от LCD към LED? Това е пълна глупост. Показва, че нямате никаква представа за какво пишете. Дано това да не е копи/пейст от прес анонс на някой от Самсунг. Това би говорило много зле за него. Мониторите пак са си LCD, но източникът на светлина са светодиоди (LED), вместо CCFL лампа(и). Това са пак LCD. Четете поне най-важното преди да пишете.

Коментар