Acer очаква отслабване на Apple и Android

В близките години позициите на Apple на компютърния пазар ще отслабнат, прогнозира председателят на борда на директорите на Acer Джи Ти Уанг.


Джи Ти Уанг вярва, че платформата Wintel ще продължи да бъде локомотив на компютърната индустрия

Според мениджъра, през 2012 г. на пазара ще продължат да доминират платформите Wintel (Windows + Intel), наред с тези на Apple и Google. Но към 2014-та локомотив на индустрията ще стане Wintel, която я чака стремителен растеж.

ОЩE ПО ТЕМАТА
 
Acer обещава ултрабуци за 500 долара
Acer: Бумът на таблетите вече отшумява

Джи Ти Уанг вярва, че новият клас мобилни компютри – ултрабуците ще способстват растежа на Wintel. Както е известно, Acer е основен доставчик на Wintel компютри и първи пусна на пазара ултрабуци, като обеща скоро и много по-ниски цени.

Проникванвето на платформата Android, зад която стои Google, също ще се забави. След първоначалния бурен ръст търсенето на Android таблети се стабилизира, коментира още Джи Ти Уанг.

по темата: „Acer очаква отслабване на Apple и Android”

добавете коментар...

  1. анонимно

    Според мен Wintel нямат никакви шансове на пазара на смартфони. Причината е, че хората считат Windows за особено тежка операционна система и така не им се вярва такова решение за сартфон да е добро!
    За таблите и ултрабуци може би имат малко по-добри шансове, но чак да станат лидер – изявление без покритие (пак според мен).

Коментар