Gigaset подменя литиево-йонни батерии

Gigaset Communications обяви, че подменя литиево-йонните батерии в слушалките си от серията SL910, защото клетките, в които се съхранява батерията, при много малък брой от апаратите в серията могат да прегреят.

Компанията предприема тази предпазна мярка, за да избегне рискове за безопасността на потребителите. Мерките се отнасят за апарати с батерии, произведени от един конкретен доставчик. Gigaset съветва клиентите да прекратят незабавно използването на тези батерии и да ги заменят с нови.

Засегнати са батерии от серията Gigaset SL910 (сериен номер на производство V30145-K1310-X447), произведени преди или в календарната седмица 38 на 2011 г. Тези батерии могат да бъдат идентифицирани по отпечатаната върху тях дата на производство (например "DATE: HY3811"). Първите две цифри след "HY" показват календарната седмица, в която са били произведени. Засегнатите батерии са произведени преди и включително на дата "DATE: HY3811".

Въпреки че броят на случаите, при които има проблем с литиево-йонните батерии, е нисък, Gigaset докладва за него на отговорните власти заради потенциалния риск батериите да се самозапалят. Всички засегнати потребители се призовават да преустановят употребата на дефектните батерии, за да се избегне риск.

Батерията трябва да бъде извадена от телефона и депозирана в подходящи контейнери. Слушалката може да бъде използвана с нова батерия с дата на производство "DATE: HY3911" или по-късна.

Коментар