EMEA печата 3 млрд. страници дневно

Потребителите в региона EMEA (Европа, Близкия изток и Африка) печатат всеки ден общо 3 милиарда страници с помощта на принтери, многофункционални устройства (МФУ) и копири, според проучване на IDC.


Колоната от отпечатани листа за един ден в EMEA е два пъти по-дълга от разстоянието до Луната
 

Ако отпечатаните страници се поставят една след друга, те щяха да стигнат до Луната и обратно, коментират от анализаторската компания.

Развитите региони като Западна Европа са започнали да печатат по-малко (1% спад през 2010 г.), докато в развиващите се икономики като Централна и Изтона Европа, Близкия изток и Африка печатането се е увеличило с 14%.

Подобни тенденции се наблюдават и в глобален мащаб. През 2010 г. в света са отпечатани 3,1 трилиона страници, като в развитите страни има спад от 1,3%, а в развиващите се – ръст от 7,3%.

Продължава тенденцията на увеличаване на броя на печатащите устройства от типа МФУ. В сегмента на лазерните устройства повече страници се печатат на МФУ, макар и инсталираната им база да е по-малка от тази на лазерните принтери.

При струйните устройства МФУ доминират както по брой отпечатани страници, така и по брой експлоатирани единици техника.

по темата: „EMEA печата 3 млрд. страници дневно”

добавете коментар...

  1. анонимно

    Всички гледате неподходящо избраната снимка. Никъде не пише листите да се поставят един върху друг нали.
    Иначе за изхабената хартия какво да кажа – като няма алтернатива, то какво да се прави.

  2. Вярното е

    In total, almost three billion pages were printed every day in EMEA. If we lay down the pages printed daily in EMEA one after another, they would reach the moon and back, or cover an area of 18 soccer pitches every minute

  3. Георги

    Да, странна работа наистина. При положение че грубо може да смятаме, че 1000 страници са къде 10 санта (два пакета хартия за принтер), то 3 млрд страници са къде 300 км, а луната е маааалко по-далеч (къде илядо пъти). Някой нещо е недопрочел/недосмятал.

    А навремето се смяташе, че използването на комповете ще намали ползването на хартия, май се оказа обратното. Трудно може да опраскаш 100 страници на пишеща машина, но с лазерния принтер са на един клик разстояние и много често се печата след всяка поправена грешка.

  4. Voyvodov

    Някой пак е направил грешен превод. Виж ако листите се сложат един до друг, става към 741 000 км, което най-вероятно е верният отговор, ама на купчина… :)))

  5. Математик

    Аз пък си мислех, че ще е само към 700 км. Доста голяма разлика има между 300000 км и 700 км, нали?

Коментар