McAfee SaaS – сигурност като услуга

Важните данни в компютърните системи могат да бъдат откраднати чрез спам, фишинг, вируси, хакери и други уеб заплахи, които стават все по-разнообразни и усъвършенствани. Без постоянни актуализации, защитният софтуер не може да обезпечи достатъчно високо ниво на сигурност.

Цялостната защита за бизнеса означава интегрирано решение, което е винаги нащрек и винаги актуализирано. McAfee SaaS е първото напълно интегрирано решение, което осигурява защита на работни станции, файлови и имейл сървъри по модела „сигурност като услуга“. Всичко се управлява от онлайн платформата McAfee SecurityCenter.

McAfee SaaS е технология, проектирана за бизнеси от всякаква големина, защитавайки работните станции с единично, интегрирано решение. Независимо къде се намират потребителите, те могат да получат линк за бърза инсталация по имейл, така че да са защитени. Налице са също така и допълнителни инсталационни опции.

Основни характеристики на фамилията решения McAfee SaaS
McAfee SaaS Endpoint and Email Protection Suite
McAfee SaaS Endpoint Protection Advanced Suite
McAfee SaaS Endpoint Protection Suite
McAfee SecurityCenter за централизирано управление и видимост чрез онлайн конзола
?
?
?
Защита на работни станции и файлови сървъри от вируси и софтуер, сканиране и блокиране на зловреден софтуер
?
?
?
Защитна стена, блокираща хакери и други нарушения
?
?
?
Уеб сигурност за безопасно сърфиране
?
?
?
Уеб филтриране, което блокира нежеланите уебсайтове
?
?
Защита на имейл сървъра, която сканира за вируси и спам в мрежата
?
?
Имейл сканиране, което спира злонамерен спам и фишинг атаки в облака
?

 

С услугата McAfee SaaS сигурността е винаги на линия, с дневни автоматични ъпдейти и ъпгрейди през платформата McAfee Security SaaS. Решението автоматично защитава и обновява всички системи на редовни интервали и предоставя последните версии на софтуера – всичко това без прекъсване. Налична е възможност за съставяне на график за ъпгрейдите в удобно време. Бързи актуализации защитават настолните компютри и сървърите от развиващи се атаки.

McAfee SaaS интегрира технология за файлова репутация Global Threat Intelligence. Това е система, която събира и анализира поведението и промените на публичните IP адреси, сайтове и файлове в интернет пространството.

Технологията защитава потребителите без прекъсване от нови и напреднали заплахи.

Интегрираната уеб защитаMcAfee SiteAdvisor предупреждава потребителите за потенциално опасни уеб сайтове, преди да са ги посетили. Технологията помага да се избегнат онлайн заплахи в реално време. McAfee SiteAdvisor проверява уеб сайтовете и предоставя рейтинг на сигурността на тестваните сайтове.

Налична е също разширена имейл защита в реално време чрез McAfee SaaS Endpoint and Email Protection Suite. Технологията филтрира и поставя под карантина входящи и изходящи заплахи от имейлите, преди да достигнат вътрешната мрежа, при това не се изисква допълнителна инсталация. McAfee SaaS Endpoint and Email Protection Suite е съвместим с всички основни приложения за електронна поща. Услугата за защита на електронната поща пренасочва входящите и изходящи електронни съобщения до McAfee и ги сканира за по-малко от секунда.

Продуктите на McAfee се разпространяват на пазара в България от официалния дистрибутор на компанията – КОМПЮТЪР 2000.

Коментар