Intel показа прототипи на смартфон и таблет

Intel показа прототип на смартфон с хардуерна платформа Medfield. Демонстрацията, за която съобщава TechnlologyReview.com, е интелският отговор на ARM – сегашния лидер в процесорите за смартфони и таблети.


Референтният смартфон на Intel разчита на платформа Medfield с нов процесор Atom

Показаното устройство е всъщност референтен дизайн на смартфон и таблет, който може да се използва от външни компании за разработка на собствени Medfield устройства.

ОЩE ПО ТЕМАТА
 
Идва ново поколение таблети Android/Atom
Intel ще се намеси и на пазара за смартфони
Intel готви настъпление в смартфоните

Хардуерната платформа на Intel се явява система на един чип (SoC), която разчита на нов процесор Atom с ниска консумация на енергия. Смартфонът работи под управление на операционна система Android Gingerbread, а таблетът разчита на Ice Cream Sandwich.

Като габарити, „умният” телефон на Intel наподобява iPhone 4/4S, но е значително по-лек. Таблетът пък е сравним с iPad 2, но има по-голям екран. Журналистите, тествали устройството, твърдят, че то е бързо колкото новите модели с iOS и Android.

Комерсиални продукти с чипове Intel Medfield ще се появят на пазара през първата половина на 2012 г. Очаква се Medfield устройства да бъдат представени на изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас през януари.

Коментар