Yahoo търси талантлив CEO

Интернет компанията Yahoo се активизира в търсене на нов главен изпълнителен директор. Бордът на директорите се надява да намери талантлив мениджър, който да извърши мащабни реорганизации и да спре пазарното отстъпление на Yahoo, съобщи AllThingsD.com.


Yahoo продължава да търси печерившия си ход на интернет пазара – нов мениджър за радикални реформи или продажба са двата варианта

Основни кандидати за поста са Никеш Арора от Google и Джейсън Килар – CEO на Hulu, според осведомени източници. Разглеждат се също имената на Кевин Джонсън, шеф на Juniper, и на създателя на aQuantive Брайън МакЕндрюс.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
 
Девет компании на опашка за Yahoo
Microsoft се включва в наддаването за Yahoo
Китайската Alibaba Group иска да купи Yahoo
Yahoo не бърза с нов CEO, мисли за продажба
Yahoo уволни своя CEO по телефона

Междувременно стана ясно, че Yahoo е близо до сключване на споразумение за продажба на азиатските си активи на китайската Alibaba Group. Сделката се оценява на $17 млрд. и ще включва продажбата на дяловете на Yahoo в Alibaba и Yahoo Japan.

От няколко месеца насам Yahoo е без титулярен CEO. Компанията освободи неуспешно представилата се Керъл Барц, която дойде в Yahoo от Autodesk и зае мястото на съоснователя Джери Янг. Последният подаде оставка след провал на преговорите за поглъщане на Yahoo от Microsoft през 2008 г.

Евентуалната продажба на Yahoo е една от най-дискутираните теми напоследък. Фактът, че компанията не назначава CEO, поражда непрестанни спекулации за нейното бъдеще.

по темата: „Yahoo търси талантлив CEO”

добавете коментар...

  1. анонимно

    Ако Яху я продадат на Microsoft, то това е края на марката Yahoo. Yahoo и Microsoft се различават много по отношение на философията си и именно затова Джери Янг не желаеше да продава компанията…

Коментар