Най-големият швейцарски телеком гради LTE

Swisscom, най-големият швейцарски оператор за мобилна и фиксирана телефония, модернизира мобилната си мрежа в партньорство с Ericsson. Компанията ще осигури LTE възможности за своите абонати.


Мултистандартните базови станции RBS 6000 поддържат 2G, 3G и 4G
 

Модернизираната мрежа ще може да обслужва нарастващия трафик на данни, който според прогнозите ще се удвоява на всеки 12 месеца.

По силата на петгодишен договор, Ericsson ще модернизира 6000 мобилни базови станции с мултистандартни RBS 6000 и ще оптимизира цялата мрежа на Swisscom.

Потребителите на мобилно съдържание в цялата страна и по-специално онези, които живеят в райони с натоварен трафик, ще се възползват от по-високи скорости.

Ericsson е единствен доставчик на 2G и 3G технологии за Swisscon. Според новия петгодишен договор, шведската компания ще предостави опорна мрежа, мултистандартни базови станции за 2G, 3G и 4G, както и съпътстващи инсталационни услуги за подмяна на съществуващата инфраструктура. Това включва софтуер, хардуер и внедряване на малки клетки, основно в райони с интензивен трафик.

Така Swisscom ще разполага с GSM, WCDMA и LTE мрежи. Основен компонент в опорната мрежа ще бъде SGSN-MME мрежовият елемент на Ericsson, който ще поддържа всичките три технологии за достъп. Проектът ще стартира през януари 2012 г., като всички мобилни станции ще бъдат модернизирани до средата на 2014 г.

Коментар