Десетки инсайдери заловени в САЩ

Властите на Манхатън разкриха огромна мрежа от инсайдери, заподозрени във финансови мошеничества и кражба на лични данни.


Инсайдерите се възползват от положението си в компаниите, за да крадат конфиденциална информация, която използват за измами или продават
 

Групата от 55-ма души включва служители на банки и големи компании, базирани в Ню Йорк. Инсайдерите са участвали в кражбата на над 2 милиона долара от стотици американци, предаде Securit Analytics.

Главна роля в мошеническата схема са изиграли служители на компании, които са имали достъп до големи обеми конфиденциална информация както за клиентите, така и за бизнеса на фирмите. Сред тях са хора от JP Morgan Chase, United Jewish Appeal-Federation, Open Road-Audi, AKAM Associates и др.

Инсайдерите използват своето положение, за да получат достъп до клиентски данни, след което ползват тези данни за измами или ги продават с печалба за себе си и групата. По информация от прокуратурата, престои голямо дело срещу криминалните структури, които се занимават с кражба на лични данни.

Трима сътрудници на JP Morgan Chase са обвинени, че  от доста време крадат финансови данни за клиентите на компанията и ги продават на злонамерени лица, които създават фалшиви чекове или извършват мошенически банкови операции.

Коментар