Sony подготвя голям смартфон

През следващата година Sony ще пусне на пазара голям смартфон с 4,55-инчов дисплей. Информация за модела изтече от уеб сайта на консорциума Bluetooth Special Interest Group (SIG), който сертифицира Bluetooth устройства.

Дисплеят на LT28at поддържа резолюция 1280×720 пиксела. Налична е 13-мегапикселова камера с датчик с обратна засветка, който позволява снимане на видео във формат 720p.

ОЩE ПО ТЕМАТА
 
Sony изкупува дела на Ericsson в джойнт венчъра
Sony Ericsson изоставя обикновените телефони
Sony Ericsson може да стане изцяло японска
Sony Ericsson поема курс към Android

Подобен голям екран и HD резолюция имат флагмански модели като Samsung Nexus Prime. Предполага се, че LT28at ще бъде топ моделът на Sony и ще работи под управление на Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Устройството разполага и с два микрофона, един от които служи за потискане на шума при разговор, а вторият за запис на стереозвук в режим камера.

LT28at разчита на двуядрен процесор Qualcomm Snapdragon с тактова честота 1,5 GHz, поддържа Wi-Fi 802.11n, Bluetooth 2.1+EDR и LTE.

Смартфонът ще се продава на американския пазар, най-вероятно от оператора AT&T. Очаква се моделът да бъде показан през януари на изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас.

По-рано тази година Sony обяви, че изкупува дела на Ericsson в съвместната им фирма за сумата от 1,05 млрд евро. Към средата на следващата година японската компания ще се откаже от използване на бранда Sony Ericsson и ще налага устройства само с марката Sony.

Засега не е ясно под каква марка ще се продава LT28at – Sony или Sony Ericsson. Това ще зависи от датата на излизане на устройството на пазара.

по темата: „Sony подготвя голям смартфон”

добавете коментар...

  1. Пешо

    Сони така са го закършили. че много скоро ще се борят за оцеляване. Това означава да разпродават различни дялове на компанията.

  2. Николай Димитров

    Невероятен анализ, Валери, благодаря. Може би и от Сони ще се заинтересуват от него.
    Весели празници!

  3. Валери

    Сони вече трябваше да пуснат на пазара смартфон с гъвкав дисплей. При отварянето от 5 инчов става 10 инчов /има и двулицеви гъвкави дисплей/. Тези смартфони масово ще навлезат в автомобилната индустрия, защото могат да се използват, като аудиосистема, навигация, Интернет и някои други функции. Тези смартфони ще изместят таблетите от тяхната ниша. На таблетите положението не е много розово. Лаптопите от своя страна ще минават в сектора на телевизорите и ще имат дисплей 30-40 инча при отворено положение. На тях може да се сърфира в Интернет, да се гледа интернет, мобилна, кабелна и сателитне телевизия. За комуникацията с периферни и други устройства се подразбира. А що се отнася до телевизорите на Сони, може би през 2012г. или 2013г. би трябвало да пуснат на пазара холограмни телевизори. За масовост на тези телевизори ще се говори от 5 до 10 години стига да желаят. Пожелавам на Сони и техните разработчици всичко добро!

Коментар