Nokia показа загадъчно WP устройство

Nokia подгрява интереса към участието си на изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас през януари 2012 г. На среща с блогъри представител на американския офис на компанията е показал загадъчно устройство, за което се предполага, че работи с операционна система Windows Phone.


Мистериозното устройство, показано пред блогъри от шефа на Nokia за Северна Америка – Крис Уебер (снимка: nokiagadgets.com)

„Джаджата” наподобява плейър с 3-инчов екран и без физически бутони, става ясно от публикация в nokiagadgets.com. Прокрадват се мнения, че това е само експериментална разработка, която може да не намери комерсиално приложение.

Най-вероятно Nokia се опитва да провокира интерес към участието си на CES през януари, където компаниите представят бъдещите си хитови продукти.

В началото на тази година Nokia пое курс към налагане на смартфони с Windows Phone, като за целта подписа дългосрочно споразумение с Microsoft. Първите продукти, резултат от партньорството, вече са на пазара.

Според нова прогноза на Digitimes Research, през 2012 г. WP смартфоните ще заемат над 6% от пазара. Някои анализатори очакват, че до пет години платформата на Microsoft ще влезе в Топ 3 при мобилните ОС.

Лидер на пазара през 2012 г. ще бъде Android с дял от 57,6%, или 386 млн. продадени устройства. Второ място се очаква да заеме Apple iOS с дял от 18,1% (121 млн. броя iPhone устройства).

Коментар