Magic Remote приема гласови команди

Дистанционното Magic Remote позволява на потребителите да управляват телевизора с глас и жестове

LG Electronics обяви устройство за дистанционно управление на телевизори с възможност за гласови команди и жестове. Magic Remote ще бъде налично в началото на 2012 година и е предназначено за работа със Smart телевизорите LG Cinema 3D.

Дистанционното има много нови функции, вкл. управление с глас и жестове, скрол, управление на курсора само с насочване на дистанционното и 3D бутон.

Устройството ще позволи на зрителите да променят по-бързо каналите и настройките на телевизора чрез гласови команди. Тази функция ще даде възможност и за по-интуитивно сърфиране в интернет и търсене на различни страници.

Веднъж намерили търсената страница или програма, потребителите могат да използват специалния скрол, който се намира в средата на дистанционното. Така те ще са в състояние лесно да направят настройките и да изберат желаното от тях меню.

От друга страна, ако зрителите искат да разгледат видео клиповете, които последно са пускали на Cinema 3D Smart телевизора, те могат да се възползват от функцията за разпознаване на жестове и да изобразят латинската буква „V” във въздуха. Така ще получат списък с последно гледаните записи, без да натискат допълнителни бутони или да отварят нови менюта.

Дистанционното разполага и с 3D бутон, който позволява пускане на 3D функцията на телевизора.

Друго улеснение за потребителите е функцията Pointing (преди известна като Point and Click). Тя позволява на зрителите да движат курсора по екрана, като просто насочат дистанционното към телевизора, без да използват различни бутони и клавиши със стрелки.

Освен това функцията Magic Gestures позволява Smart телевизорите Cinema 3D да бъдат контролирани чрез физически жестове, които включват няколко лесни движения на ръката и китката.

Коментар