Samsung ML-2160 – икономичен бизнес принтер

През януари на пазара у нас ще излезе новият монохромен лазерен принтер Samsung ML-2160, разработен за ценово ориентираните потребители от малкия и средния бизнес.

Моделът се отличава с намалена стойност на притежаване (TCO – Total Cost of Ownership) и рентабилен печат, благодарение на технологията Easy Eco Driver и възможността за прецизно следене на работата с Easy Print Manager.

Технологията Easy Eco Driver оптимизира разхода за печат. Потребителят може да премахва ненужни изображения и текст, без да променя оригиналния документ, като по този начин пести мастило и хартия. Възможността за ръчно двустранно печатане и до 8 допълнителни функции намаляват значително ресурсите, които устройствата от серията ML-2160 използват.

При ефективно използване на Easy Eco Driver потребителите могат да спестят до 70% от използваната хартия и 50% от енергията, твърди производителят. Бутонът Print Screen позволява лесно принтиране на съдържанието от екрана.

Лазерните принтери от серията ML-2160 могат да разпечатват върху стандартен размер 150-A4 със скорост от 20 страници в минута. Компактният дизайн спестява на пространство на работното място.

Специално покритие на капака предпазва от натрупване на прах и намалява нуждата от почистване и поддръжка, като в същото време запазва доброто качество на печат.  

Моделът ML-2165W позволява разпечатване на документи от всяко мобилно устройство, което има инсталирано приложение MobilePrint на Samsung. Конвенционалният PIN метод изисква процедура в 10 стъпки за работа в безжична мрежа, докато настройките one-touch wireless дават възможност за връзка с принтера през рутер за по-малко от 2 минути.

Функцията Wi-Fi Direct осигурява директната връзка на моделите с други мобилни устройства, които разполагат с тази технология, без да се налага използване на сложни процеси за допълнително настройване.

Easy Printer Manager позволява да се следят в реално време потреблението на принтерите и статистиките за поддръжката им. Моделите разполагат с програма за интегрирано управление, с която потребителите могат да наблюдават работата на другите устройства на Samsung в мрежата. Това решение за мониторинг дава възможност и за дистанционен контрол върху устройствата.
 

Коментар