Асбис България ще дистрибутира батерии Fujicell

Асбис България стана официален вносител и дистрибутор на Fujicell, производител на батерии за ежедневието и индустрията. Договор за представляването на японската компания е подписан в края на годината, а първите количества от продуктите вече са налични в търговската мрежа, съобщиха от дистрибутора.


Батериите Prolife губят само 10% от енергията си за една година в режим на покой
 

Fujicell произвежда акумулаторни и алкални батерии, както и микропроцесорни зарядни устройства. Заводът на компанията е главен доставчик и производител за Varta, Bosch, Siemens, LG, Tesco, Ansmann, Carrefour и др., като 100% от батериите се тестват преди пускането им на пазара.

С Fujicell разширяваме портфолиото на Асбис в напълно нова посока, но и ще създадем интересно раздвижване на пазара на батерии. Настъпваме с агресивни ценови нива“, коментира Мартин Владимиров, продуктов мениджър на Fujicell в Асбис.

На българския пазар за момента са налични ключови продукти от портфолиото на марката, като водещи са акумулаторните батерии Prolife. Те се отличават с нисък саморазряд – за 1 година в режим на покой батерията губи само 10% от енергията си – и освен това са студоустойчиви.

Коментар