LTE мрежата става достъпна от 1 януари

 

LTE технологията ще осигури качествено нови услуги за потребителите у нас
 
Пилотната LTE мрежа на М-Тел става достъпна за потребителите у нас на 1 януари 2012 г. Шведската компания Ериксон, която осигурява поддръжка на LTE,  ще тества първа възможностите на 4G  мрежата 1800 MHz.

През септември 2011 г. М-Тел демонстрира скоростта за пренос на данни при използване на LTE. От януари 2012 телекомът ще осигури достъп до новата технология на български фирми.

Първите зони с LTE покритие ще са в градовете София, Варна, Русе, Добрич. Планира се броят на градовете да се увеличава поетапно до средата на 2012 година.

Заявки за достъп и тест на услугите от страна и на други фирми, които се намират в зона на покритие с LTE, се приемат от началото на декември през сайта на М-Тел.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА  
М-Тел обеща LTE услуги през януари  
М-Тел пусна тестова LTE мрежа
М-Тел показва утре колко бърза е LTE мрежата
М-Тел ще тества LTE/4G мрежа

Стиковете за мобилен интернет, както и интернет потреблението, ще се тестват безплатно от фирмите, избрани да станат първите ползватели на LTE в България. От клиентите, включили се в теста, компанията ще очаква обратна връзка за качеството на LTE услугите.

Технологията от четвърто поколение ще позволи масово използване на т.н. „смарт” услуги в области като транспорт, образование, архитектура, здравеопазване и др. Забавления като онлайн игри, HD телевизия и много други интерактивни услуги ще са възможни през телефон, благодарение на високите скорости, които 4G мрежата поддържа.

Мобилтел базира работата си в сферата на последното поколение мрежи на опита на Telekom Austria Group, която вече пусна LTE мрежа в Австрия.

Коментар