Xerox е в лидерския квадрант на Gartner за принтери и комбинирани устройства

София, 23 декември 2011 – Корпорация Хerox беше позиционирана от Gartner в лидерската зона в „Магическия квадрант за мултифункционални устройства и принтери” (Gartner “Magic Quadrant for MFPs and Printers” by Federico De Silva Leon, October 24, 2011).

„Магическият квадрант” е патентован изследователски инструмент, създаден от Gartner, който предлага моментни „снимки” на посоката, в която се движи пазарът, както и неговите зрялост и участници, и оценява компаниите въз основа на тяхната цялостна визия.

Xerox предлага най-богатото портфолио от продукти, услуги и решения за управление на печата за малкия, среден и голям бизнес. Специалните предложения включват цветни устройства като принтера Phaser® 6010, мултифункционалното устройство WorkCentre® 6015 и системите за печат с твърдо мастило Xerox ColorQube®.

„Лидерската позиция, отредена ни от Gartner, потвърждава нашия ангажимент да помагаме на компаниите да опростят процесите, увеличат производителността си и да намалят разходите си, така че да се съсредоточат върху това, което умеят най-добре – да обслужват своите клиенти”, казва Рик Дъстин, президент на Enterprise Business Group, Xerox. „Присъствието ни в световен мащаб и способността ни да подобряваме работните процеси с нашата разширяема интерфейс платформа (Extensible Interface Platform) отличават Xerox на пазара на печатни решения. С нашия технологичен и ориентиран към услугите фокус, ние помагаме на организации с различен размер да постигат своите бизнес цели”.

В отчета на Gartner като лидери се определят:

•    Най-способните да задоволят изискванията на пазара производители на мултифункционални устройства (в т.ч. интелигентни мултифункционални продукти), принтери и свързаните с тях решения и услуги;

•    Доставчици на богато продуктово портфолио, съчетано със солидни дистрибуторски възможности;

•    Притежатели на постоянно висок пазарен дял в световен мащаб, със способност да доставят постоянни като качество нива на обслужване;

•    Доставчици, които имат нужните умения, визия, ресурси и иновативен подход, така че да доставят високотехнологични решения на своите настоящи и бъдещи клиенти в световен мащаб.

Коментар