Sony Ericsson с нов директор за Централна Европа

Sony Ericsson назначи Герхард Щурм за вицепрезидент и директор за Централна Европа. Той се присъединява към екипа на компанията през 2006 г., като последно заема позицията генерален мениджър за Испания и Португалия.


38-годишният Герхард Щурм ще ръководи звеното на Sony Еricsson за работа с клиенти, базирано в Дюселдорф
 

Преди Sony Ericsson, Герхард Щурм работи в областта на бързооборотните стоки за L’Oréal: първо в Австрия, след това в Испания през 2000 г., и накрая – две години по-късно, заема позицията маркетинг директор в Испания за марката Giorgio Armani на L’Oréal.

38-годишният мениджър ще ръководи звеното на Sony Ericsson за работа с клиенти в Централна Европа (Sony Ericsson CU CE, “Customer Unit Central Europe”), базирано в Дюселдорф, което обхваща 19 държави, вкл. България.

Джойнт венчърът Sony Ericsson е в процес на преминаване изцяло към Sony, след постигнатото споразумение за изкупуване на дела на Ericsson. Очаква се към средата на годината японската компания да се откаже от използване на бранда Sony Ericsson и да започне да налага устройства само с марката Sony.

Смартфоните Xperia с операционна система Android играят ключова роля в интегрирания подход на Sony с „четири екрана”, отбелязва Герхард Щурм.

Коментар