Ултрабуците са по-добри от таблетите, твърди Intel

Ултрабук компютрите са по-интересна алтернатива от таблетите с ARM процесори, смята Intel. Новият клас компютри съчетават предимства на таблетите – тънки и леки – с висока производителност, сигурност и продължително време за автономна работа, се посочва в сайта на ултрабук общността, поддържан от Intel.


Ултрабук компютрите съчетават предимствата на таблетите с по-висока производителност, подчертава Intel

Именно Intel стои зад концепцията за Windows ултрабук компютри, която цели да предложи достъпна алтернатива на MacBook Air за РС потребителите. Същевременно ултрабуците са отговор на предизвикателството на таблетите с ARM процесори, които са заплаха за доминацията на Intel.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
 
Ултрабук компютрите ще стават сензорни
Всеки четвърти лаптоп ще е ултрабук след година
Какво представляват ултрабук компютрите
Acer: Бумът на таблетите вече отшумява

Таблетите предложиха някои отлични функции, по-дълго време за автономна работа и сензорен интерфейс. Техните екрани обаче са малки, както и обемът на локалната им памет, а освен това отстъпват по производителност на традиционните РС, посочват от Intel.

Сайтът на ултрабук общността е поредна стъпка към налагане на новия клас компютри. В допълнение, Intel създаде фонд за ултрабуците, който подпомага разработчиците.

В бъдеще, с появата на Windows 8, компанията ще се опита да наложи сензорни ултрабуци. Intel вярва, че подобни компютри ще предложат по-пълноценна среда за потребителите, в сравнение с ARM таблетите.

Microsoft обаче ще отдели подобаващо внимание на ARM платформата. Известно е, че компанията разработва специална версия на Windows 8, предназначена за работа с процесори ARM.

по темата: „Ултрабуците са по-добри от таблетите, твърди Intel”

добавете коментар...

  1. анонимно

    Ултрабуците били по-добри от таблитите – ха ха ха!!! Ами естествено че са по-добри, като и цената им е около 4-5 пъти по-голяма.
    Аз пък ще твърдя, че суперкомпютрите имат по-добра производителност от смартфоните. Обмислям и да напиша статия за това 😉 .

  2. :)

    Как няма да твърди…изядоха им бизнеса с тъпите грозни и нефункционални нетбуци. Нетбук 10 с уиндоус – ебати наказанието 🙂

Коментар