Замерят с яйца магазин на Apple

Дебютът на iPhone 4S в Китай и десетки други страни по света не мина без инциденти. Разгневени купувачи „бомбардираха” с яйца магазин на Apple в столицата Пекин. Инцидентът бе предизвикан от решение на компанията да отложи продажбите на iPhone 4S.


Тълпите пред магазини на Apple са обичайно явление при дебюта на нов продукт 
 

Гигантска тълпа от желаещи да си купят смартфона се събрала пред магазин в търговския район Санлитун, съобщава allthingsd.com. Началото на продажбите било обявено за 7 часа сутринта на 13 януари, петък, като най-нетърпеливите започнали да прииждат още в четвъртък вечер.

Опасявайки се, че тълпата може да стане неконтролируема, от Apple решили да не пускат никой в магазина. Служител на компанията се изправил с мегафон пред множеството и съобщил, че продажбите се отлагат.

Настъпил истински хаос. Гневни китайци започнали да хвърлят по магазина сурови яйца, да обвиняват служителите на Apple в лъжа и да настояват за отваряне на вратите.

Ройтерс твърди, че китайците са очаквали подобно развитие на нещата и предварително се запасили със сурови яйца. Няколко души са пострадали в суматохата, докато полицията възстанови реда.

Твърди се, че през нощта тълпата набъбнала на 2 хиляди души, а температурата паднала до -9 градуса. Към 7 ч. сутринта около магазина е имало около 350 човека.

Не се съобщава за инциденти около останалите магазини на Apple. Два часа след старта на продажбите всички количества от iPhone 4S – около 2000 броя – били изчерпани.

Наличен в търговската мрежа е белият iPhone 4S, който се продава от риселъри на Apple, както и от сайта на компанията. Операторът China Unicom предлага устройството безплатно при сключване на двугодишен контракт.

Освен в Китай днес стартираха продажбите на iPhone 4S в още 21 страни, предимно африкански. Смартфонът вече е достъпен в общо 90 държави.

по темата: „Замерят с яйца магазин на Apple”

добавете коментар...

  1. хм

    Вярно е ! Хората с ме големи говеда, ама истински, нищо общо с животинките …

  2. Круша

    Ей, простотията ходи по хората. Няма значение какви са, китайци или някакви други. Тъжно.

Коментар