HP обявена за лидер в доклада за печатни услуги IDC MarketScape

София, България, 9 януари, 2012 г. – HP обяви, че фирмата за пазарни проучвания IDC е определила HP за лидер в доклада за управление на печатни услуги IDC MarketScape ("IDC MarketScape: Worldwide Managed Print Services 2011 Hardcopy Vendor Analysis Study".(1)

IDC, която е независима и глобална фирма за научни изследвания в областта на информационните технологии, завърши всеобхватната си оценка и установи, че услугите за управление на печата на HP (MPS) продължават да запазват водещата си позиция на пазара с високи резултати по отношение на стратегически насоки и възможности на предлагане.

Въз основа на доклада водещата пазарна позиция на HP отразява нейната цялостна стратегия за предоставяне на еднакво добри решения в офиса, производствените обекти и външните среди в сферата на печата. Всеобхватното й портфолио е обогатено от водещи решения и функции като HP ePrint, платформата OXP и фирмения софтуер FutureSmart. Тези иновации дават възможност на потребителите лесно да актуализират, управляват и разширяват възможностите на многофункционалните си устройства и принтери с най-новите решения и приложения, както и да печатат лесно докато са в движение.

“Способността да предложи възможности на мобилните служители и да създаде сигурна и устойчива печатна инфраструктура доведе до значителен ръст в сферата на многофункционалните принтери през последната година,” заяви Брус Далгрен, старши вицепрезидент, Managed Enterprise Solutions, Imaging and Printing Group, HP. “В бъдеще лидерството на пазара ще се определя от способността да се предложи консултативно партньорство с акцент върху опростяването на най-сложните бизнес процеси и управлението на по-голяма печатна инфраструктура.”

В допълнение към съществуващия директен MPS модел на HP, неотдавнашното придобиване на Printelligent, доставчик на услуги за управление на печата, спомага за разширяване на обхвата на компанията и й дава възможност да предложи своята експертиза от световна класа в областта на продажбите, услугите и управлението на печата на малките и средни предприятия чрез избрани партньори, които вече могат да рационализират ангажиментите си.

“HP в световен лидер на пазара за управление на печатни услуги, като предлага стабилно предложение, което включва консултативен подход за оптимизиране на печатната инфраструктура на потребителите, в т.ч. разпръснати и централизирани среди, малки, средни и големи предприятия,” заяви Анжел Бойд, вицепрезидент и генерален директор, Решения за печат и Малки и средни предприятия в IDC. “HP отговаря на най-различни нужди в сферата на печата на дадена организация, със сериозен акцент върху вертикални и интензивни работни потоци.”

(1)    IDC, Worldwide Managed Print Services 2011 Hardcopy Vendor Analysis Study, № 232135, декември 2011 г.

Коментар