„Електрон Прогрес“ придоби ISO сертификат за информационна сигурност

Компанията „Електрон Прогрес” придоби сертификат по международния стандарт ISO/IEC 27001:2005. Той определя процесите, които дават възможност на бизнеса да използва, променя, контролира и поддържа ефективна система на управление на информационната безопасност. Благодарение на този стандарт се дефинират изискванията към разработването, внедряването, функционирането, мониторинга, анализа, поддържането и усъвършенстването на документираната система за управление на информационната безопасност в контекста на  съществуващите за бизнеса рискове.

„Основната цел на политиката ни по информационна сигурност е осигуряване съотвествието на предоставяните от нас услуги с нарастващите изисквания и повишаване доверието на държавните органи, граждани и юридически лица”, поясни Красимир Пингелов, изпълнителен дикректор на „Електрон Прогрес”.

Проектите, реализирани от „Електрон Прогрес”, са мащабни информационно-комуникационни както за граждански, така и за правителствени и структури на НАТО. Сред тях са Център за управление при кризи във Военния команден център, Военен команден център и управлението на системата, осигуряваща функционирането на „виртуален команден център" преди и по време на криза, разработване на методологии за създаване на планове за защита при бедствия и система за оценка на критичната инфраструктура на общинско ниво и други. Основен приоритет на „Електрон Прогрес” е гарантирането на сигурността на системите, които компанията разработва, тъй като днес един от основните ресурси за всяка организация е информацията. Загубата, неправилното съхранение или неоторизирания достъп до информация води до финансови загуби, загуба на доверието на клиенти и партньори и вреди на репутация.

Придобитият от компанията сертификат ISO 27001 осигурява защита на информационните активи, което гарантира нивото на сигурност при всеки един проект, възложен на „Електрон Прогрес”. Сертификацията по международния стандарт ISO/IEC 27001:2005 позволява нагледно да се покаже, че в компанията защитата на информацията е поставена на високо ниво и е внедрено ефективно управление на информационната безопасност. Новата система за управление на информационната сигурност е доказателство за професионализма, постоянството и съответствието с международните стандарти на компанията.

„Електрон Прогрес” има сертифицирани системи и по: ISO 9001:2008 – Управление на качеството; ISO 14001:2004 – Управление  на околната среда; OHSAS 18001:2007 – Здраве и безопасност при работа; AQAP 2110 – Съюзна публикация на НАТО за управление на качеството.

Коментар