Xerox получава признание за своята корпоративна социална отговорност

София, 5 януари 2012 – Корпорация Xerox изпрати 2011 с награди за своята корпоративна социална отговорност и официално затвърди реномето си на компания със силни ценности, за които се бори в повече от половин вековната си история. Признанията, сред които и влизането в класацията на Дау Джоунс за опазване на околната среда и Newsweek Green, подчертават приноса на компанията в областите: грижа за природата, иновации, различие и етика.

„Високо ценим максимата, че в този прозрачен свят, отговорното поведение на компаниите е точно толкова важно, колкото дейността им.“, казва Урсула Бърнс, председател и главен изпълнителен директор на Xerox. „Нашата цел е да бъдем уважавани като корпоративен партньор, но също и като граждани.“

Опазване на околната среда

През 2011 Xerox беше вписан в индекса на Дау Джоунс за опазване на околната среда, заради своя ангажимент към екологичните нововъведения. Класацията идентифицира лидерите в природосъобразното производство и дава възможност на инвеститорите да следят компаниите, които се обвързват със зелени инициативи и социални ценности.

За трета година Newsweek Green класира Xerox в топ 50 за природосъобразно представяне между 500-те най големи американски публични търговски компании; списъкът тази година се разшири, за да включи 500-те най-големи международни компании. Критериите за оценяване включват измерване на отпечатъка върху околната среда, мениджмънт и прозрачност.

Corporate Knights, САЩ позиционираха Xerox в топ 5 на своята класация Standart & Poor’s 500 за чист бизнес, в която са вписани имената на най-екологично ориентираните корпорации в света. Класацията е базирана на обширен набор от екологични, социални и ръководни критерии, отчитащи нивото на „чистота” на бизнеса на компанията.

Производствената мастиленоструйна система Xerox CiPress™ 500 е единственото в света високоскоростно inkjet устройство, отличено на European Paper Recycling Award 2011 за своите добри еко-показатели и своята възможност да възпроизвежда наситени цветове на рециклирана и евтина хартия.

Иновация

Xerox беше включен в списъка на Thomson Reuters за 100-те най иновативни компании в света. Класацията използва 4 критерии за измерване на нововъведения: рейтинг за успеваемост при одобрени изобретения, глобален обсег на портфолиото с изобретения, присъствие на нововъведенията в литературни цитати и общ обем изобретения.

Американският институт на химичните инженери връчи своята годишна награда за корпоративни нововъведения на Xerox за емулсионно-агрегирания (EA) тонер. Призът е един от най-престижните, връчени от института, защото отличава  нововъведения, водещи до развитие на полезни продукти или лидерство при процеси за създаване на полезни продукти.

Xerox беше обявен в патентния индекс Ocean Tomo® 300 за 2011-2012 г., публикуван от NYSE Euronext. Показателят се базира от стойността на интелектуалната собственост на компанията и в частност на нейното портфолио.

Wall Street Journal връчи наградата за технологично нововъведение на 2011 за прототипът Виртуален настолен помощник, разработен от Xerox Research Centre Europe.

Най-добро място за работа

Xerox беше вписан сред най-добрите компании за професионално развитие в годишната класация на Selling Power Magazine. Класацията, публикувана в броя ноември/декември на изданието, се определя по критериите – компенсации, обучение и професионални възможности.

За своят ангажимент да вдъхновява служителите си чрез авангардни работни практики и възнаграждаващи програми за служителите, Xerox Canada е отличен от Mediacorp в “Топ 100 работодатели от Канада”.

The human Rights Campaign награди Xerox в своята класация “Най-добрите места за работа през 2012” със 100% рейтинг в своето проучване.

Xerox присъства и в класацията на Information Week 500, която отличава най-иновативните потребители на бизнес технологии в страната.

Коментар