Ултрабуците дават път на кеширащи SSD

Навлизането на ултрабук компютрите ще увеличи търсенето на SSD устройства с функция за кеширане. Според експерти на анализаторската компания IHS iSuppli, към 2015 година доставките на SSD с възможност за кеширане ще нараснат 100 пъти в сравнение с 2011 г., когато бяха продадени 881 хиляди подобни устройства.


Ултрабуците ще тласнат продажбите на SSD устройства, в частност на моделите с функция за кеширане
 

Анализаторите очакват през 2012 г. пазарът на твърдотелни дискове с кеширане да нарасне до 25,7 млн. броя, а следващата година продажбите да достигнат 68,2 млн. Прогнозите сочат, че към 2015 г. ще бъдат доставени 121 млн. броя SSD с кеширане.

В близко време този тип устройства ще се използват предимно в ултрабуците. Постепенно обаче подобни SSD ще започнат да навлизат в традиционните ноутбуци и в настолните РС. През настоящата година 22 млн. SSD дискове с функция за кеширане ще бъдат вградени в ултрабуци.

На изложението CES 2012 г. беше представена концепция за ноутбук Nikiski, както и 60 нови разработки на ултрабуци, които ще излязат към края на годината. SSD устройствата с кеширане ще са основен компонент в тези нови компютри, налагани от Intel. Кеширащата функция увеличава производителността, удобството на ползване и енергийната ефективност.

по темата: „Ултрабуците дават път на кеширащи SSD”

добавете коментар...

  1. Usera

    Дано да са решили проблемите с прекалено краткия живот на експлоатация (брой записи/четене) на SSD и високите цени.

Коментар