Vbox7 пусна безплатно китайски филми

В продължeние на две седмици интернет потребителите в България ще могат да гледат безплатно пълнометражни кинопродукции от Китай в сайта за видеообмен Vbox7.com.

Посланикът на Китай у нас Гуо Йеджоу вярва, че платформа като интернет ще отвори прозорец за докосване на българите до китайската култура

Проектът е дело на Радио Китай, посолството на Китайската народна република в България, „Нетинфо” и Vbox7, стана ясно на церемония в Софийски университет „Св. Климент Охридски”, с която стартираха „Седмици на китайското кино”.

Целта на проекта е да отвори прозорец за докосване до китайската култура и за разбиране на съвременен Китай чрез киното като лесна, директна и жива форма на изкуство и използвайки интернет като бърза и широка платформа, поясни посланикът на Китай в България Гуо Йеджоу.

Шестте филма със субтитри на български език разкриват красотата на природата и показват бита и живота както в големия град, така и в провинцията. Режисьорите им са едни от най-големите имена в китайското киноизкуство.

Проектът е част от честването на годината на Дракона, която настъпва на 23-ти януари.

Коментар