Американски радар повредил Фобос-Грунт?

Повредата в космическата станция Фобос-Грунт може да е причинена от американски радар, твърдят някои медии в Русия, подклаждайки спекулациите за външна намеса в провала на мисията.

Според местни специалисти, цитирани от Комерсант, станцията е попаднала в зоната на действие на радар, инсталиран в атола Куаджалейн, Маршалови острови, и проследяващ траекторията на астероид. Аварията на Фобос-Грунт е предизвикана от мегаватов импулс на американския радар.

В петък, 20 януари, комисията, която разследва инцидента с космическата станция, ще излезе с официално изявление за причините, довели до падането на Фобос-Грунт.

По-рано и Роскосмос намекна за външна намеса в повредата на станцията. „Твърде често нашите апарати имат проблеми, когато летят над тъмната за Русия страна на Земята – там, където не виждаме апарата и не приемаме телеметрични сигнали от него”, коментираха от агенцията.

по темата: „Американски радар повредил Фобос-Грунт?”

добавете коментар...

  1. анонимно

    Ванко това за Pentium-а е страхотна глупост, измислена от някой болен мозък, или по-скоро от някой шегобиец за отмора.

    А това, че руснаците правят криви ракети – по скоро твойта глава Ванко е доста крива и се задвижда от руски процесор пентяковски 😉 .

  2. Dart The Wise Tot

    Ванко…….ти си големо говедо моито моче !!!
    Ама на такива кто тебе мноо трудно моо се помогне.

  3. Ванко

    Тъмната страна на (силата) …
    американски (разбира се!) радар…
    местни специалисти (от владивосток до ленинград са все местни специалистите)

    Как да се докаже правилността на поговорката: На крива ракета космоса й пречи?

    Все едно слушам легендата от 90-те че процесор Pentium е измислен от един таен руснак в една тайна руска лаборатория, намираща се в далечния сибир, ама на пустите американци взели че го откраднали. И така те – мръсните врагове – са се окичили като приносители на този дар за човешкото развитие…
    По-късно легендата (ама съвсем на сериозно) се доразви с нови неопровержими доказателства, като руснаците извадиха на светло името на руския гений, конструктора който с подръчни материали (и най-вече с помоща на антифриз) изобретил и успял да сглоби макет на процесора. И сега следва най-интересното и неопровержимото: името на този гений е… тръпнете ли??? ПЕНТЯКОВСКИ
    Ха сега кажете че не са те, тези които измислиха и създадоха (дори само на макет с лампички и жички) тази благинка… А крадливите американци не могли дори тяхно име да му измислят…

    Ужас…

Коментар