Хакери пускат днес кода на Norton Antivirus

Хакерите от The Lords of Dharmaraja ще изпълнят днес заканата си да публикуват изходния код на антивирусния софтуер Symantec Norton Antivirus. От съобщение на групата в Twitter става ясно, че обемът на кода възлиза на 1,7 GB, а „останалото ще последна по-късно”.


Хакери обещаха да публикуват кода на най-популярния продукт на Syamantec – Norton Antivirus
 

Миналата седмица хакерите публикуваха фрагменти от изходния код на други два продукта на Symanteс – Endpoint Protection 11.0 и AntiVirus Corporate Edition 10.2. В момента е актуална версия 12 на корпоративния Endpoint Protection, а AntiVirus Corporate Edition вече не съществува като продукт в асортимента на Syamntec.

Хакерите твърдят, че са взели кода от сървъри на индийските военни. Предполага се, че пробивът е станал след грешка на администратора на сървърите. Изходният код на Symantec е станал притежание на индийските военни по силата на договор, който задължава разработчика да го предостави на своя клиент.

Според експерт от компанията Imperva, потребителите на Symantec не трябва да се тревожат, тъй като хакерите няма да извлекат от кода нищо полезно за дейността си.

От Symantec потвърдиха изтичането на фрагменти от кода на Endpoint Protection и AntiVirus Corporate Edition и увериха, че сигурността на техните сървъри е ненакърнена.

по темата: „Хакери пускат днес кода на Norton Antivirus”

добавете коментар...

  1. atanas

    @YamaTough
    Weve decided not to release code to the public until we get full of it =) 1st well own evrthn we can by 0din the sym code & pour mayhem

Коментар