Microsoft с ново решение за частни облаци

Microsoft представи цялостно и интегрирано решение за изграждане на частни облаци System Center 2012 Release Candidate. Подобренията в продукта улесняват придобиването и внедряването на облачни технологии, както и реализирането на положителен икономически ефект от тях.

ИТ дирeктори на водещи компании споделят с мен, че очакват от частния облак да им помогне да се фокусират върху иновациите, а не върху поддръжката, да оптимизират разходите си и да отговорят на нуждата от по-голямо бързодействие на информационните технологии”, заяви Сатя Надела, президент на дивизията „Сървърни технологии и средства за разработка” в Microsoft, като допълни, че отговорът на тези изисквания е System Center 2012.

Компаниите могат да използват решението за изграждане и управление на частни облаци и за предоставяне на достъп до бизнес приложения, които работят върху платформи и за частни, и за публични облаци.

System Center 2012 обединява осем отделни компонента в единно решение, като улеснява инсталацията и намалява времето за внедряване от дни до часове, твърди Microsoft. Броят на различните издания също е опростен – клиентите ще могат да избират между Standard и Datacenter, като базират избора си на нивото на виртуализация, което им е необходимо.

Изданието System Center 2012 Datacenter покрива неограничен брой виртуални машини, което означава, че клиентите могат да разширяват на по-късен етап частните облаци, които са изградили, без допълнителни разходи за лицензи, необходими за виртуализиране на тяхната инфраструктура и приложения.

Компании като Lufthansa Systems, Unilever и T.‭ ‬Rowe Price‭ ‬ вече използват System Center 2012 и частния облак на Microsoft.

по темата: „Microsoft с ново решение за частни облаци”

добавете коментар...

  1. Ха

    Lufthansa (по-скоро дъщерната Lufthansa Systems, която извършва IT обслужването на цялата група компании) е възможно най-неподходящия пример по отношение на своята репрезентативност. Това е един уникален мастодонт, много далече от характеристиките на средния клиент. По-скоро милионите дребни фирми, като моята например, определят пазара 🙂

    При мен всичко, без изключение, е GPL. Вярно – скромна VPN мрежа, но ме устройва напълно и откакто направих миграцията, доста грижи ми паднаха от главата. И съм доволен и спестих маса хиляди левове грешни пари…

    Свят широк – не е само за M$ & Co. 🙂

  2. @Мда

    По-скоро OSS феновете често се изказват неподготвени 🙂 OSS е много хубаво нещо, но вече 15 години слушам за него, но нещо не успява да се наложи на пазара, нищо че е безплатен 🙂

  3. Мда

    Microsoft fanboy-чето се е изказало неподготвено.

    http://openstack.org/community/companies/

  4. Anonymous

    Да не говорим, че AT&T са много по-голяма компания от Lufthansa Systems и въпреки това го използват за техните си нужди.

  5. Anonymous

    Боза било хахах. Май ти не знаеш за какво иде реч. OpenStack е базирано на Nova – софтуер писан от NASA за виртуализиране на 1 милион физически сървъра или около 60 милиона виртуални машини.

  6. Ха

    Да не фаворизираме чак толкова… Луфтханза няма да минат на OSS, но други са го сторили 🙂

  7. @Anonymous

    ПРеди да напиша коментара си прегледах user stories, но не ми звучаха убедително 🙂 Използват се от някакви отдели за частично управление на нещо си.

  8. @Anonymous

    Аман от аматьори 🙂 Ти май изобщо не знаеш за какво иде реч щом предлагаш тази open source боза?!? Много ми е интересно да видя как Луфханза ще премине на open-source, за да си управлява инфраструктурата 🙂

Коментар